Dom nr 04/15

Projekt: 2015

Budynek zaprojektowano z szarego piaskowca oraz betonu. Minimalistyczny funkcjonalizm domu został bezpośrednio połączony z najbliższym otoczeniem.

Dom nr 02/18

Projekt: 2018

Przebudowa oraz rozbudowa budynku jednorodzinnego, położonego we Wrocławiu na Oporowie. Przedłużenie parteru o zadaszony taras ma za zadanie chronić wnętrze przed południowym słońcem oraz rozmyć granicę między wnętrzem a zewnętrzem. Pod całym budynkiem znajduje się prywatny wielostanowiskowy parking.

Dom nr 07/17

Projekt: 2017

Budynek inspirowany otaczającą go naturą. Jest utrzymany w prostej ponadczasowej formie, charakterystycznej dla tych rejonów. Usytuowanie oraz bryła stanowią barierę między półprywatną częścią frontową, a ogrodem połączonym z lasem oraz rzeką.

Dom nr 07/17

Projekt: 2017

Strefę wejściową zaprojektowano w formie leja o złotych proporcjach, który stanowi przejście do bliskiej naturze części prywatnej domu. Większość okien znajduje się od strony ogrodu.

Budynek biurowy nr 02/17

Projekt: 2017

Rewitalizacja budynku przemysłowego polegająca na zmianie funkcji. Zaprojektowano ponad 2000 metrów kwadratowych powierzchni biurowej spełniającej współczesne standardy.

Zespół budynków nr 05/17

Projekt: 2017

Niewielka działka wymusiła nietypowe rozwiązania funkcjonalno-przestrzenne. Po środku zwartej zabudowy zaprojektowano przesłonięty pergolą ciąg komunikacyjny. Powstały zielony korytarz stanowi naturalną barierę między częścią wejściową do budynków, a częścią mieszkalną powyżej. Na dachach garaży znajdują się dodatkowo zielone tarasy, które wraz z pergolą stanowią wrażenie olbrzymiego ogrodu.

Dom letni nr 02/15

Projekt: 2015

Dom na skarpie z widokiem na górską rzekę płynącą w dole. Do projektu wykorzystano naturalne materiały pozostałe po starej zabudowie. Konstrukcja oparta w części na starym kamiennym fundamencie oraz na stalowych słupach u szczytu skarpy.

Osiedle domów jednorodzinnych nr 05/18

Projekt: 2018

Osiedle 63 domów na terenie miasta Wrocławia, składa się z kilku typów budynków położonych na 3 łukowych ulicach. Forma nawiązuje do okolicznych Brochowskich kamieniczek - prostych, często ceglanych budynków z początku XX wieku.

Dom wczasowy nr 03/15

Projekt: 2015

Projekt nadbudowy rezydencji letniej. Nowoprojektowana bryła, w której przewidziano pokoje gościnne kontrastuje z architekturą istniejącego budynku. Duże przeszklenia zapewniają widok na panoramę pobliskiego jeziora.

Dom nr 03/17

Projekt: 2017

Dwie wille zaprojektowane dla producenta klinkieru. Przyziemia obu budynków oraz łączący je płot zaprojektowano jako jednolitą bryłę, o różnym stopniu przezierności. Elewacje ogrodowe w przeciwieństwie do pozostałych posiadają duże okna, po otwarciu których zaciera się granica między wnętrzem, a otoczeniem tak jak zaciera się granica między jednym, a drugim budynkiem

Wieża ciśnień nr 02/16

Projekt: 2016

Rewitalizacja budynku dawnej wieży ciśnień. W części dolnej zaprojektowano biuro dla potrzeb inwestora, a penthouse z widokiem na okolicę w części górnej. Duże przeszklenia przesłonięto pionowymi żaluzjami, chroniącymi od nadmiaru słońca.

Osiedle wielorodzinne nr 02/18

Projekt: 2018

Osiedle wielorodzinne zlokalizowane w Świdnicy, które mieści ponad 100 średniej wielkości mieszkań. Ze względu na duże gabaryty budynków oraz płaskie elewacje, zdecydowaliśmy się na zabiegi wzbogacające głębię elewacji w postaci podcięć wykończonych drewnem. W projekcie przewidziano szeroki pasaż pieszy wzdłuż lokali usługowych oraz małą architekturę nawiązującą do formy budynków.

Osiedle wielorodzinne nr 02/18

Projekt: 2018

Osiedle wielorodzinne zlokalizowane w Świdnicy, które mieści ponad 100 średniej wielkości mieszkań. Ze względu na duże gabaryty budynków oraz płaskie elewacje, zdecydowaliśmy się na zabiegi wzbogacające głębię elewacji w postaci podcięć wykończonych drewnem. W projekcie przewidziano szeroki pasaż pieszy wzdłuż lokali usługowych oraz małą architekturę nawiązującą do formy budynków.

Dom nr 09/16

Projekt: 2016

Przebudowa budynku z lat 80. Projekt elewacji frontowej, która zasłania i ujednolica skomplikowaną bryłę budynku po licznych dobudowach. Nowa fasada odgradza budynek od ulicy, ale nie ogranicza dostępu światła, dzięki zastosowaniu wielu elementów ruchomych oraz drewnianych lameli.

Dom nr 09/16

Projekt: 2016

Część dzienna budynku była zagłębiona w stosunku do poziomu gruntu. Zlikwidowano wrażenie sutereny łącząc pomieszczenia, dodając duże przeszklenia i obniżając poziom tarasu. Liczne akcenty drewniane ocieplają funkcjonalny minimalizm. Toaleta na planie owalu posiada lustrzaną podłogę oraz podświetlany sufit, dając wrażenie zawieszenia w przestrzeni.

Osiedle Willi Miejskich nr 03/18

Projekt: 2019

Osiedle willi miejskich - 15 budynków wielorodzinnych ośmiomieszkaniowych. Zielone osiedle, wzorowane na tak zwanych "Miastach Ogrodach"- wygodnych, zielonych osiedlach lub miastach satelickich, które były odpowiedzią na problem przeludnienia miast. Osiedle będzie wybudowane niedaleko granic Wrocławia. Lekka, prosta elewacja, wyższa jakość wykończenia, drewniane i kamienne detale mają za zadanie podnieść standard taniego podmiejskiego budownictwa okolic Wrocławia.